apimages
apimages
TWITTER VS ΙΒΑΝΚΑ ΤΡΑΜΠ: 6-0

Η Ιβάνκα Τραμπ πήγε να κάνει κάτι καλό για τις γυναίκες, αλλά ξέχασε κάτι βασικό

Η 35χρονη κόρη του Προέδρου της Αμερικής θέλει να κάνει έργο, να βοηθήσει. Έλα όμως που, εξαιτίας του ονόματός της, δεν πείθει κανέναν. 

Η Ιβάνκα Τραμπ έχει social media, αλλά μέχρι στιγμής, όπως όλοι ξέρουμε, αυτό δεν έχει πάει πολύ καλά. Μια με το γραμματικό λάθος (το οποίο της διόρθωσε η Κρίσι Τέιγκεν!), μια με εκείνα τα ανεκδιήγητα σνακ στο παιδικό πάρτι της κόρης της, μια  με αυτό το εξώφυλλο , μια με εκείνη την άβολη αγκαλιά (ε, θέλετε κι άλλα;)  όλο και κάποιο τρόπο θα βρει να γίνει θύμα ανελέητου τρολλαρίσματος στο Twitter. Εκτός κι αν προσπαθεί να γίνεται κάθε μέρα trending topic, όπου σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για success story. 

Γενικά μιλώντας,  η Ιβάνκα προσπαθεί. Πραγματικά κάνει ο,τι μπορεί να αποτινάξει, να αποδεσμευτεί, να αφήσει, έστω και για λίγο, κάτω το βάρος του ονόματος που κουβαλά και επιτέλους να κάνει κάτι καλό. Να πει «παιδιά είμαι αυθύπαρκτη οντότητα, όχι απλώς κόρη του Τραμπ». Έλα όμως που δε μπορεί.

Το ότι είναι κόρη του, ίσως, πιο αντιπαθή για τα δόγματα και τις αποφάσεις του, μέχρι στιγμής πλανητάρχη, τη στοιχειώνει ο,τι κι αν κάνει. Πολλές φορές τα tweet και οι απόψεις της όσο καλοπροαίρετες κι αν είναι έρχονται σε αντίθεση με την πολιτική που ασκεί ο πατέρας της. Όπως, πριν 4 μήνες, που ανέβασε ένα tweet για την προσφυγική κρίση, ενώ ο ίδιος της ο πατέρας τους θεωρεί απειλή για την Αμερική. 

 

(Αχ Ιβάνκα πότε θα μάθεις πια;)

Αυτή τη φορά έκανε κάτι εξίσου αφελές (ας το πούμε έτσι για να είμαστε ευγενικοί). Μοιράστηκε ένα βίντεο, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter με τη νέα της πρωτοβουλία.

Ποια είναι αυτή; Προκειμένου να ενισχύσει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, ίδρυσε την Παγκόσμια Τράπεζα. Η πρωτοβουλία αυτή, με την επονομασία «Women Entrepreneurs Finance Initiative» (We-Fi), έχει στόχο να βελτιώσει την πρόσβαση των γυναικών επιχειρηματιών σε κεφάλαια στις αναπτυσσόμενες χώρες.

 

 

«Ανακοινώνω με περηφάνια την έναρξη λειτουργίας της @WorldBank #WeFi. Ας καταρρίψουμε τα εμπόδια και ας ενισχύσουμε τις γυναίκες επιχειρηματίες να πετύχουν στην στην σύγχρονη οικονομία», έγραψε με όλη την «αθωότητα» που τη διακατέχει. 

Προφανώς η πρωτοβουλία της είναι φανταστική, αλλά κανείς δεν στάθηκε σε αυτή καθεαυτή. Γιατί; Επειδή οι άνθρωποι είναι καχύποπτοι; Όχι. Επειδή δε θέλουν να ενισχυθεί το επιχειρείν από τις γυναίκες; Όχι. Ίσως επειδή γνωρίζουν τις αντιφεμινιστικές απόψεις και τον ασεβή τρόπο που ο μπαμπάς της μεταχειρίζεται τις γυναίκες; Χρμμμ. 

Έτσι, για άλλη μια φορά, η Ιερά Εξέταση του Twitter βρήκε την ιδέα-πρωτοβουλία της εντελώς υποκριτική, δεδομένου του ιστορικού που έχει ο Ντόναλντ Τραμπ στο μισογυνισμό. 

Και κάπως έτσι, έγινε το έλα να δεις από tweets που στηλιτεύουν την προσπάθεια της.

 

 

«Ιβάνκα, το να μιλήσεις για όσα κάνει ο πατέρας σου στις γυναίκες. Αυτό θα ήταν το πρώτο βήμα για να καταρρίψεις τα εμπόδια», έγραψε ευθαρσώς ο χρήστης Kyle Stevens και ήταν μόνο η αρχή για να ξεκινήσει μια χιονοστοιβάδα από αντίστοιχα βιτριολικά tweets. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ιβάνκα, οκ, δεν χρειάζεται να αλλάξεις "πολιτική" (να συνεχίσεις να παίρνεις πρωτοβουλίες παρά το γεγονός ότι έχει τον Ντόναλντ Τραμπ για πατέρα), αλλά μήπως να αλλάξεις social media manager;