Shutterstock/By Sante77777
Shutterstock/By Sante77777
MOTHERHOOD STORIES

«Μαμά, γιατί είσαι θυμωμένη αυτές τις μέρες;» H Kατερίνα Μαντά μιλάει για όσα βιώνουν οι μητέρες το καλοκαίρι


Μωρό μου, είναι μερικές μέρες που είναι πιο δύσκολες από τις υπόλοιπες. Που όλα θα μου φταίνε.

Και δεν μιλώ για τις «δύσκολες μέρες του μήνα» που οι περισσότερες γυναίκες  είμαστε λίγο πιο ευαίσθητες και μπορεί να έχουμε έναν εκνευρισμό, γιατί οι ορμόνες μας κάνουν πάρτι και μας τρελαίνουν.

Μιλώ για τις μέρες που η δουλειά είναι ανυπόφορη και τα deadlines τρέχουν, που ο σύντροφος/ μπαμπάς  μπορεί να έχει ξυπνήσει στραβά και να μην μπορείς να διαχειριστείς τις αλλαγές της συμπεριφοράς του ή που οι γονείς σου έχουν κάποιες παραπάνω απαιτήσεις από σένα και η φίλη σου σε έχει ανάγκη αλλά δεν μπορείς να την βοηθήσεις, ενώ το θέλεις γιατί έχεις άλλες 800 υποχρεώσεις που πρέπει να γίνουν παράλληλα.

Γιατί ναι, σε αυτή την κατάσταση βρίσκομαι, όπως και άλλες μαμάδες που τα «βλαστάρια» μας έχουν διακοπές, δεν έχουν σχολείο... άρα πολύ ελεύθερο χρόνο και δεν ξέρουμε πώς να τα απασχολήσουμε!

Πόσα εξωσχολικά βιβλία να διαβάσουν; Πόσες  εβδομάδες summer camp να πληρώσεις; Πόσες ταινίες να δεις στο κινηματογράφο; Πόσες βόλτες να τα πας;


 

Shutterstock
Shutterstock

Και πες ότι είσαι από τις τυχερές που έχεις τη γιαγιά και τον παππού να στα κρατήσουν το πρωί, όταν δουλεύεις. Το απόγευμα με την ζέστη, τι θα κάνεις;

Μία λύση είναι τα play dates σε σπίτια φίλων που έχουν απομείνει στην πόλη ή σε μία παιδική χαρά. Χθες είχαμε την φαϊνή ιδέα με μια φίλη να πάμε στον μεγάλο παιδότοπο που υπάρχει στην Παλλήνη... όμως έχει κλείσει! Και θα παραμείνει κλειστός μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου. Φανταστικό; Μου ήταν αδιανόητο... να κλείνουν το καλοκαίρι οι παιδότοποι; Την περίοδο που τους χρειάζεσαι περισσότερο!

Σε λίγο θα κλείνουν και τα σαββατοκύριακα μέσα στον χειμώνα. (Ελπίζω πως όχι!) Φυσικά βρέθηκε λύση στο εκπτωτικό χωριό όπου συνδυάσαμε παιχνίδι με φαγητό όταν αργότερα έκλεισε ο παιδότοπος. Αλλά δεν θα έπρεπε στην πόλη μας να υπάρχουν "λύσεις" για τις καλοκαιρινές περιόδους;

Μαμάδες τα παιδιά, όπως έχω καταλάβει, δεν έχουν ανάγκη από πολλά! Πάρτε τα από το χέρι και πηγαίνετε μία βόλτα στο κέντρο ή στο κοντινό πάρκο ή στον ζωολογικό κήπο.

Φάτε ένα παγωτό, πιείτε έναν χυμό και ασχοληθείτε μαζί τους. Γελάστε με τα αστεία τους (ακόμα κι αν τα θεωρείτε χαζά), χαϊδέψτε τους το κεφάλι και πείτε τους μία ιστορία από την ζωή σας. Θα σας λατρέψουν γι' αυτό που είστε και κυρίως γιατί είστε δίπλα τους.

Οπότε, μωρό μου, δεν θυμώνω με σένα... εσύ είσαι ό,τι πιο γλυκό υπάρχει στη ζωή μου. Απλά δεν είναι πάντα εύκολα τα πράγματα...και θέλω κι εγώ την υπομονή σου για να «συνεργαστούμε» και να περάσουμε ένα υπέροχο καλοκαίρι, αγαπημένοι!

Διαβάστε επίσης: Γιατί Μαμά πρέπει να βάλω αντηλιακό; Η Κατερίνα Μαντά εξηγεί γιατί δεν πρέπει να «παίζουμε» με τον ήλιο