rawpixel.com/Pexels
rawpixel.com/Pexels
CASUAL DATING

Keep it casual: Οι 10 χρυσοί κανόνες του casual dating που πρέπει να ξέρεις πριν το δοκιμάσεις


Οι σχέσεις είναι δύσκολες. Και όσο μεγαλώνουμε περιπλέκονται ακόμη περισσότερο.

Δεν υπάρχει ροζ συννεφάκι, ούτε μόνο άσπρο-μαύρο στη ζωή μας.

Ειδικά στις ερωτικές σχέσεις δεν υπάρχει μόνο το «είμαστε, δεν είμαστε».

Υπάρχει και η γκρίζα ζώνη του ναι μεν αλλά, του «χαλαρά», του αγγλιστί casual dating.

Αν κάποιος θέλει κάτι τέτοιο γιατί δεν είναι έτοιμος για κάτι σοβαρό, για μια σχέση δηλαδή, έχει καλώς. Αν όχι και δεν μπορεί να το αντέξει, ας το αφήσει καλύτερα.

Αν ανήκεις στην πρώτη κατηγορία, πρέπει να ξέρεις πώς να το κάνεις σωστά ώστε να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Αν είστε και οι δύο πλευρές στην ίδια φάση, πρέπει να γνωρίζεις ότι υπάρχουν do’s and don’ts σε αυτή την «σχέση».

Εμείς τα μαζέψαμε όλα και τα παρουσιάζουμε, για να μην κλαις μετά (που λένε και οι φίλες μου!) και να ξέρεις τι να περιμένεις, όπως τα διαβάσαμε στο Women’s Health Magazine:

Unsplash/Nathan Walker
Unsplash/Nathan Walker

1. Σιγουρέψου ότι ξέρετε τι συμβαίνει

Αν δεν θες σχέση, πρέπει να το κάνεις γνωστό στο άλλο πρόσωπο. Σιγουρέψου τι θες και πες το στον άλλον. Δεν χρειάζεται να το πεις μόλις πρωτοσυναντηθείτε, αλλά μπορείς με ωραίο τρόπο να το κάνεις γνωστό.

2. Χρειάζεσαι σεβασμό

Το ότι δεν έχετε σχέση, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να σε σέβεται. Η ευγένεια είναι απαραίτητη, ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες. Δεν πρέπει να τον αφήσεις να σε προσβάλει.

3. Κάνε ότι θες

Από την στιγμή που δεν είστε επίσημα μαζί, δεν έχεις κάποια υποχρέωση ή ευθύνη. Δεν χρειάζεται να δίνεις λογαριασμό πού πας και τι κάνεις. Το ίδιο και ο άλλος όμως (φιλική υπενθύμιση).

4. Οι άλλοι

Δεν υπάρχει δέσμευση, οπότε μπορείτε να βλέπετε και να βγαίνετε με άλλους ανθρώπους. Δεν είναι κατακριτέο.

Unsplash/Banter Snaps
Unsplash/Banter Snaps

5. Όχι στην κτητικότητα

Πρέπει να είσαι cool. Δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις ούτε να κάνεις ζήλιες και σκηνές. Αν πάει προς τα εκεί, πρέπει να το κόψεις.

6. Μην κάνεις μελλοντικά σχέδια

Μπορείς να κάνεις πλάνα για το weekend, όχι όμως για το καλοκαίρι. Δεν είστε σε σχέση. Ζήσε την στιγμή και πέρνα καλά. Αυτό είναι και το όλο point της φάσης σας. 

7. Κάνε άλλα πράγματα

Μην αναλώνεσαι σε αυτό όλη μέρα. Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν. Χρησιμοποίησε την ενέργειά σου για την δουλειά ή τους φίλους σου. Δεν πρέπει να ελέγχει όλη την κοινωνική ζωή σου.

8. Όχι προσωπικές χάρες

Δεν πρέπει να ζητάς βοήθεια ή χάρες από το άτομο που βλέπεις χαλαρά. Δεν μπορείς να έχεις τέτοια απαίτηση ούτε ο άλλος υποχρέωση να κάνει κάτι για σένα. Δεν είσαι φίλοι.

Unsplash/Andrew Neel
Unsplash/Andrew Neel

9. Μην τον καλέσεις ως συνοδό σου

Σε γάμους, επίσημες εκδηλώσεις κτλ. μην τον πάρεις μαζί σου ως το plus one σου. Μπορείς να πας solo. Έτσι, οι φίλοι και η οικογένεια δεν θα αρχίσουν τις ενοχλητικές ερωτήσεις.

10. Τελείωσέ το ως ενήλικας

Αν δεν θες να συνεχίσεις, κάντε μια συζήτηση και λήξτε το σαν μεγάλα παιδιά. Δεν χρειάζεται ούτε δράμα ούτε εξαφάνιση (σ.σ. ghosting). Αν πάλι, κάποιος αρχίζει και έχει συναισθήματα, μια συζήτηση θα κάνει καλό. Μπορεί να θέλετε να το δείτε αλλιώς. Αν όχι, η καλύτερη λύση είναι να το αφήσετε. 

Αν δεν μπορείς να κάνεις τα περισσότερα από αυτά, το casual dating δεν είναι για σένα. Ψάξε αυτό που θες και μην συμβιβαστείς, γιατί μόνο σε εσένα θα κάνεις κακό!