Είσοδος σπιτιού με κόκκινη πόρτα, φωτιστικά, έπιπλα
Θα τραβήξει αμέσως το βλέμμα των επισκεπτών/ Φωτογραφία: IKEA
Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ WALLPAPER

Η αλλαγή που θα μεταμορφώσει την είσοδο του σπιτιού -Το δυνατό trend στο interior design για φέτος


«Πλάθοντας ιστορίες στον τοίχο», «δημιουργώντας κόσμους μέσα στο σπίτι με prints», «μεταμορφώνοντας έναν χώρο με σχέδια και χρώματα» ή με μια λέξη: «wallpapering».

Στον κόσμο της διακόσμησης, οι ταπετσαρίες τοίχου είναι ένα πεδίο που συνεχώς μας εκπλήσσει με τις προτάσεις του. Δεν είναι, πλέον, απλά μια εύκολη λύση για να ανανεώσεις έναν χώρο, να σβήσεις την κούρασή του από το πέρασμα του χρόνου ή να του δώσεις χαρακτήρα: κάθε wallpaper συνομιλεί με αυτόν που το παρατηρεί και μπορεί να εκφράσει κάτι διαφορετικό για κάθε «θεατή» του.

Σε προηγούμενα άρθρα έχουμε μιλήσει για την σημασία που έχει η εικόνα της εισόδου του σπιτιού μας: με μια ματιά, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, μπορεί να καταλάβει κάποιος πολλά για την καθημερινότητά μας στο σπίτι. Αν κάθε φορά που μπαίνουμε στο σπίτι είναι τα παπούτσια που μας περιμένουν στην πόρτα της εισόδου ή ένα άρωμα που δεν φέρνει στο μυαλό μια ευχάριστη εικόνα, τότε, αμέσως δημιουργείται μια αρνητική αίσθηση.

Ολα, λοιπόν, κρίνονται στη λεπτομέρεια όταν μιλάμε για τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού: μια λεπτομέρεια που σίγουρα δεν θα περάσει απαρατήρητη στους επισκέπτες σας μετά την είσοδό τους στο σπίτι είναι ένα wallpaper που θα ντύνει τον τοίχο σε αυτό το σημείο.

Ιnterior designers μας παροτρύνουν να δώσουμε χαρακτήρα στην είσοδο του σπιτιού, διαλέγοντας μια ιστορία από αυτές που αποτυπώνουν τα wallpapers.

Δείτε μέσα από φωτογραφίες, παραδείγματα και αντλήστε έμπνευση:

SHARE