Τελικά κάνει καλό να βάζουμε ξύδι στο σκύλο; | 0 bovary.gr
Τελικά κάνει καλό να βάζουμε ξύδι στο σκύλο; | 0 bovary.gr
PET FRIENDLY

Τελικά κάνει καλό να βάζουμε ξύδι στο σκύλο;


Η άνοιξη είναι εδώ και μεταξύ άλλων σημαίνει ότι και οι βόλτες με τον σκύλο σου θα πολλαπλασιαστούν. 

Ετσι, θα τον δεις να χώνει τη μουσούδα του σε λουλούδια και φυτά, να κάνει τούμπες και σβούρες στο γρασίδι, να τρέχει ασταμάτητα, να παίζει με άλλα τετράποδα.

Κάτι τέτοιο σημαίνει όμως ότι έρχεται συχνότερα σε επαφή με μικρόβια και βρομιές, οι οποίες όχι μόνο θα μεταφερθούν στο σπίτι, αλλά είναι πιθανό να του προκαλέσουν και κάποιες βλάβες, όπως η αλλεργία.

Προτού ανησυχήσεις, διάβασε όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το μηλόξυδο και τις ευεργετικές και θεραπευτικές του ιδιότητες στον τετράποδο φίλο σου.

Το μηλόξυδο είναι ένα φυσικό αντιβιοτικό,αντισηπτικό και δυνατό καθαριστικό που έχει γίνει από την αρχαιότητα γνωστό τις πολλαπλές χρήσεις του.

Σύμφωνα με την κτηνίατρο Ντόνα Στάριτα Μέχαν μπορείς καθημερινά να «ταΐζεις» το σκύλο σου με μισό κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο, το οποίο θα ανακατέψεις στο νερό του ή την τροφή του, ώστε να αποτρέψεις την ανάπτυξη μυκητίασης και την εμφάνιση εξανθημάτων στο δέρμα του, καθώς και να επαναφέρεις σε ισορροπία το pH του δέρματος του.

Το μηλόξυδο είναι επίσης δημοφιλές για τη δράση του κατά των ψύλλων και των τσιμπουριών. Το εφαρμόζεις τοπικά στο τρίχωμα του σκύλου ψεκάζοντας το, αφού πρώτα αναμίξεις  λίγο μηλόξυδο σε ένα μπουκάλι με νερό.

Αυτό το προϊόν είναι πλούσιο σε πηκτίνη,βιταμίνες A και C, κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο, σίδηρο και άλλα στοιχεία και μπορεί να προσφέρει μεγάλα οφέλη στην υγεία του σκύλου, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό του σύστημα.

Ακόμη αν θέλεις να διατηρήσεις καθαρά τα αυτιά του για να μείνουν μακριά από μολύνσεις, ρίξε λίγες σταγονίτσες μετά τον καθαρισμό.