Διακοσμητής απαντά ΣΤΗΝ ερώτηση: Θα πρέπει να κολλάμε τον καναπέ στον τοίχο ή όχι;  | 0 bovary.gr
Διακοσμητής απαντά ΣΤΗΝ ερώτηση: Θα πρέπει να κολλάμε τον καναπέ στον τοίχο ή όχι; | 0 bovary.gr
29|12|2016 15:10
SHARE
ΟΛΟΙ ΑΝΑΡΩΤΙΟΥΝΤΑΙ

Διακοσμητής απαντά ΣΤΗΝ ερώτηση: Θα πρέπει να κολλάμε τον καναπέ στον τοίχο ή όχι;


«Θα πρέπει ο καναπές να ακουμπά στον τοίχο;». Είναι ίσως η πιο κοινή ερώτηση που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν διακοσμεί ή αναδιατάσσει το σαλόνι του. 

Αν και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή διάταξης ενός σαλονιού, ειδικά αν ο χώρος είναι περιορισμένος, ορισμένοι διακοσμητές υποστηρίζουν ότι ένας καναπές με την πλάτη κολλημένη στον τοίχο είναι ένα μεγάλο διακοσμητικό λάθος και θα πρέπει να αποφεύγεται. 

Η Τζούλια Κέντερ, διακοσμήτρια και παρουσιάστρια εκπομπής του BBC αποκαλύπτει πώς θα πρέπει να τοποθετηθεί ένας καναπές. 

«Αν έχεις ένα μικρό σαλόνι, δεν έχεις και πολλές επιλογές», τονίζει η Κέντερ. «Αλλά αν έχεις ένα μεγάλο σαλόνι, πολύ περισσότερο αν είναι ενιαίο, μπορείς να προτιμήσεις να βάλεις του καναπέδες τον έναν κοντά στον άλλο, σε κάποιο σημείο, παρά να επιλέξεις να τους κολλήσεις στον τοίχο. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργήσεις ένα πιο οικείο περιβάλλον». 

Η Κέντερ αναφέρει ακόμη ότι η συζήτηση για το αν θα πρέπει να κολλάμε τους καναπέδες στον τοίχο ή όχι είναι λάθος. Είναι λάθος ο στόχος. Η συζήτηση θα έπρεπε να περιστρέφεται γύρω από το πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένας χώρος με δύο ή τρεις καναπέδες που θα έχουν μεταξύ τους τη σωστή απόσταση για κουβέντα. 
«Είναι ανώφελο να έχεις τον έναν καναπέ σε απόσταση τριών μέτρων από τον άλλον και να χρειάζεται να φωνάζεις για να μιλάς με τον άλλον. Ο στόχος είναι η δημιουργία μιας πραγματικά καλής ισορροπίας. Ετσι, δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος τοποθέτησης ενός καναπέ σε ένα δωμάτιο, καθώς η τοποθέτησή του θα εξαρτηθεί από το χώρο. Απλά καθορίστε τομείς στο καθιστικό σας ώστε να διασφαλίσετε ότι στον τομέα που θα τοποθετηθούν οι καναπέδες σας θα δημιουργούν τέλεις συνθήκες για να κάτσει και να διασκεδάσει μια παρέα». 

Δίνει, μάλιστα, και μια τελευταία συμβουλή: «Αν αποφασίσετε να μην κολλήσετε τους καναπέδες στον τοίχο θα πρέπει να διασφαλίσετε ότι πίσω από αυτόν και ανάμεσα με τον τοίχο, υπάρχει χώρος για να περάσει άνετα τουλάχιστον ένα άτομο. Διαφορετικά, αν μάλιστα το δωμάτιο είναι εξαιρετικά μικρό, δεν υπάρχει κανένα νόημα να μην τον κολλήσετε στον τοίχο». 

Καναπές κολλημένος στον τοίχο:

Καναπές στη μέση του σαλονιού: